Kruidenwandeling

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 11:18

Het zonnetje schijnt als ik arriveer voor de 4de kruidenles. Ditmaal wordt er een kruidenwandeling georganiseerd. Ik verheug me enorm op deze les, omdat ik zelf ook steeds meer bezig ben met kruiden en etherische oliën, om mijn eigen brouwseltjes te maken, om mezelf, maar ook anderen mee te mogen verrijken. 

Voordat de kruidenwandeling start wordt er eerst nog theorie doorgenomen door Merel en Kees, wat zeer interessant is.  Verschillende kruiden worden besproken, waaronder kleefkruid, look zonder look en daslook. Vooral de daslook is een favoriet in de module gezien de heerlijke recepten om uit te proberen. Mmmmm, dat wordt smullen!

Tussen de koffie en thee, door worden er ervaringen gedeeld.

Met een gezellige groep heksen starten we de kruidenwandeling in de achtertuin en daar  bevinden zich al heerlijke kruiden, waarvan je al loopt te watertanden om deze ook te gaan uitproberen. Een kleine pluktuin. Onderweg komen we verschillende kruiden tegen en Kees legt de heilzame werking uit van de planten en welke delen eetbaar zijn. 

Onderweg, komen we ook kleefkruid tegen, die we als kleine kinderen, op ons plakken om nog oude problemen los te laten. En Yeahhh, hij viel later vanaf, dus probleem achtergelaten.

Tijdens de wandeling plukken we kruiden, die als we terug zijn van de wandeling, bijeen gebonden worden om er een kruidenwis mee te maken.Een kruidenwis, is een boeket kruiden, die centraal in je woning wordt gehangen, om je huis en haard te beschermen. 

Onderweg bedank ik de plant en neem alleen wat nodig is. In mijn kruidenwis bevindt zich, Akelei, Lavendel, Zeepkruid, Bijvoet, Kamille, Fluitenkruid, Citroenmelisse. Maar er waren nog meer kruiden te zien. Wat je al niet tegenkomt onderweg!

Met mijn blije kop heb ik 7 bijeen verzamelende kruiden weten te bemachtigen, werd er nog een groepsfoto gemaakt wat een mooie herinnering is en nog even nagekletst. 

Kortom een geslaagde dag.

Liefs Monique 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.